Svamp efter vattenskada
Vattenskador i bostäder blir allt vanligare. Var femte lägenhet och mer än var tredje villa löper stor risk att drabbas varje år.
När en vattenskada inträffar är det oerhört viktigt att snabbt ta hand om skadan för att begränsa fuktens utbredning. Ju tidigare man agerar desto lägre blir kostnaden och likaså risken för följdskador.
Senare tids nya torkmetoder innebär att vattenskador blir enklare, billigare och snabbare att hantera för såväl fastighetsägare som lägenhetsinnehavare.
I inomhusrum är klimatet avgörande för välbefinnandet. Fuktig luft kan vara ohälsosam och därför ska man ha god ventilation – till exempel ventiler – eller daglig utvädring ca tio minuter ett par gånger per dag.
Utluftning behöver inte öka uppvärmningskostnaderna eftersom fuktig luft är dyrare att värma upp än luft med lägre fukthalt. Luftas det längre tid, bör dock värmen stängas av. Luften tillförs fukt i form av kondens från de boende, växter, kök och badrum.
Är luftfuktigheten högre inne än ute söker den fuktiga luften sig utåt, vilket betyder en mer eller mindre hög fukthalt i väggar och fönster.
Vid högre koncentration ges goda växtförutsättningar för mögelsvamp, med dålig lukt som följd, och i värsta fall medför det allergi hos känsliga personer.
Fukt är den avgörande förutsättningen för påväxt och Bensaltensid med polymerer avdödar alla svampar och sporer inom ett dygn.
- De blir steriliserade och ny påväxt blir omöjlig.
- Benasaltensid påverkar inga material negativt
- Behandlingen görs med spruta, borste eller svamp
- Ett dygn -sedan är angrepp omöjliga
Bäst. Billigast. Bensaltensid med polymerer.
Leave A Comment
You must be logged in to post a comment.